Vanaf 15 januari is Doet Goed weer open. Lees op de COVID-19-pagina welke voorzorgsmaatregelen ik tref.

Sportmassage

Voor iedereen, of je een actieve sporter bent of niet, kan het een hele verlichting zijn om een goede massage te krijgen. Ook een verkeerde (werk)houding kan tot klachten lijden. Denk eens aan pijn of een stijf gevoel in je spieren, met name in de rug, schouders en of nek. Het is daarom verstandig om eens een sportmasseur te raadplegen.

Retro werkbank met daarin opgevouwen handdoeken.

Positief effect door een goede massage

Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Spieren worden op deze manier weer beter van voedingstoffen en zuurstof voorzien. Daarmee bevorder je het herstel en zorg je voor een betere conditie van je spieren en lichaam. Een regelmatige massage zal de spieren soepel houden.

De verschillende spiergroepen worden op diverse manieren gemasseerd.

De technieken van sportmassage zijn strijkingen, kneed- en druktechnieken en schuddingen, die diep doorwerken op het spierbindweefsel.

Betere prestaties en conditie

Na bijvoorbeeld een sportwedstrijd of langdurige inspanning is een goede massage belangrijk, de spieren zijn actief geweest en dienen weer op rust te komen. Intensief sporten kan op korte of lange termijn zorgen voor klachten of ongemakken. Ook vooraf aan een sportprestatie is het belangrijk om de spieren in goede conditie te houden. Het is belangrijk om de spieren dan los te masseren. Sportmassages worden ook preventief gebruikt zodat blessures worden voorkomen.

Ook voel je je meer bewust. Meer ontspannen en je zit lekker in je vel.