Mijn persoonlijke verhaal

Ik ben Bert Vossen, geboren in 1955 in peeldorp Ospel, vader van een zoon en een dochter. Soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je een ander koers dient te gaan varen: dat overkwam mij ook. Ik heb mijn baan als beheerder van museum de Tiendschuur op moeten zeggen vanwege mijn slechtziendheid.

Mijn ogen en mogelijkheden werden heropend

Mijn belangstelling voor masseren werd gewekt tijdens een lange revalidatieperiode op Visio Het Loo Erf in Apeldoorn. In 2007 begon ik daar samen met andere slechtzienden/blinden aan de opleiding voor sport- en ontspanningsmasseur. Dit resulteerde in een andere, voor mij nog meer passende manier van werken, meer vanuit mijn hart en intuïtie. 

Mijn visuele beperking biedt me zelfs voordelen: mijn tastzin (het voelen) is beter ontwikkeld. Hierdoor ‘kijk ik met mijn vingers’ en onderscheid ik me ten opzichte van anderen. 

Ik vind het prettig om met mensen te werken, om ze verlichting te geven of zelfs helemaal van hun klachten te bevrijden. Niet alleen het masseren heeft zijn waarde: zeker zo belangrijk is het luisteren en adviseren. Het doel van mij is om daar een eenheid in te vinden, zodat je je bij mij op je gemak voelt. Vandaar de naam 'Doet Goed'.

Vroeger was ik actief als wielrenner en deed ik veel aan hardlopen. Mijn hobbies nu zijn schilderen en het organiseren van kleine concerten. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Toon Hermans Huis Weert.

Opleidingen en referenties

Sport- en onspanningsmassage NGS 2007-2008, stoelmassage in 2008, blessurepreventie NGS in 2009.

De opleiding voor Integratief masseur heb ik in 2010-2011 gevolgd bij Geert van Coille.

Stageperiode bij eredivisieploeg BSW-Upstairs uit Weert.

Regelmatig ben ik als masseur actief bij: Kennedymars Sittard, vierdaagse Nijmegen, de marathon van Eindhoven, Duchenne Heroes en Tour For Life (Artsen zonder Grenzen).